ASSALAMUALAIKUM... WELCOME TO.... Marzuxce.blogspot.com...."Ya Allah...Hanya Padamu Ku Temui Cinta Sejati"...

Wednesday, July 14, 2010

Games Yang Menghina Agama Islam

Assalamualaikum sume. Ni ade sikit info tentang game2 yang menghina Islam... So bagi peminat2 games tu... Hati2 lah ye...

1. Guitar Heroes III



Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu2 rock klasik.



Korang nampak tak? Orang yang bermain games nih terlalu leka sampai tak perasan kot. Tengoklah camana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak oleh makhluk yang berupa 'syaitan' bermain gitar. Sangat biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dipunyai oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.



Jika kita tak teliti, kita takkan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan orang kafir untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana2 permainan komputer.

2. Devil May Cry 3


Satu adegan dalam game tu dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia yang nyata... Ayat character dalam games ni ada membaca ayat...

"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"
(dalam bahasa inggeris)

Dan character itu membaca ayat itu di dalam kitab yang dipegangnya... Di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat...

"wrath, sloth, lust, gluttony, greed, pride, envy"

Cuba tengok gambar kat bawah ni...










3. Stronghold Crusader


Game ni mengisahkan tentang peperangan salib. Pemain akan memegang watak Crusader. Misi dia ialah mengalahkan tentera Islam... Jikalau orang Islam sendiri yang main game ni, xtau nak kata.




sumber : http://faridlife.blogspot.com/2010/07/games-yang-menghina-agama-islam.html
(terimakasih utk tuan blog..semoga beroleh pahala yg banyak)

10 comments:

aren said...

nauzubillah..macam2 agenda musuh Islam nak menjatuhkan umat Islam.berhati2lah..

anazeyy said...

yup.. kite kene bhati2... tq ye bg info bgune nie...

iqbalsyarie said...

Perkongsian yg sgt baik dan teguran yg sgt berhikmah..terima kasih.Blog ni best bangat!hehehe..Tq~InsyaAllah takkan main game tuPost baru:Ini membuatkan kita berfikir?

Affan Ruslan said...

Salam ziarah.
First time dtg sini.
Info yg bermanfaat.
Sblm ni saya ada baca jugak pasal games yg menghina Islam ni.
tapi guitar hero tu macam first time pulak.
Kalau tak silap saya dulu, game CS ada gak kot, kalau tak silap lah, tak igt pula. hehe.

KiKo Berdendang said...

Saya ini peminat mainan game..maksih atas infornya bro...

Yaya said...

ini lah cara musuh islam menzalami islam...kita sebagai pengguna kena peka..neway thanks for sharing...

.♥.றaя.♥. said...

sama2 kita perangi musuh islam.. :)

redbean said...

thx for the info :)

mumumeow said...

wah..sedar x sedar kte ditipu scre halus.... thnks 4 da info

muhdshukri said...

salam saya juga ingin menjadi pejuang spt tuan saya masih baru beberapa hari berjinak jinak dgn blog so saya harap dapat jadi spt tuan juga. tahniah atas usaha tuan selama ini saya juga ingin turut serta.

Search This Blog

Assalamualaikum | Welcome to My Blog | Sila Masukkan Address Blog Anda Dibawah Ini | Terima Kasih
Related Posts with Thumbnails