BISKUT COKLAT CIPS RANGGUP
Resipi ini dikongsi bersama oleh Kak Efkay di FRD, resipi asal adalah dari Kak Hanieliza.
Kepada Kak Efkay dan Kak Hanieliza, terima kasih sudi panjangkan resipi ini kepada kita semua.
BISKUT COKLAT CIPS RANGUP
Sumber: Kak Hanieliza
Bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan B [gaul rata]
230 g tepung gandum]
20 g serbuk koko ] ayakkan
100 g coklat cips
50 g white coklat cips
50 g badam cincang [roasted]
50 g nestum
Cara
1. Gaulkan butter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.
3. Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.
5. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.
6. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.
sumber http://ibujurenbiz.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment