CHOCOLATE OAT CRISP
CHOCOLATE OAT CRISP
Sumber : Koleksi resipi oats/ Maklang
Bahan-bahannya
130g tepung gandum }
30g tepung jagung }
20g serbuk koko } ayak
½ sudu kecil serbuk penaik }
¼ sudu kecil serbuk kulit kayu manis }
¼ sudu kecil garam
90g Quaker Oat Segera
200g mentega
120g brown sugar
½ sudu kecil esen vanilla
Cara-caranya
1. Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.
2. Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga kental.
3. Canai doh di atas papan yg ditabur sedikit tepung. Potong atau terap dan letak atas dulang. Bakar dengan suhu 160 selama 12-15 minit atau sehingga rangup.
Nota
Maklang bakar dengan suhu 170 selama 15 minit. Sebaik-baiknya, biarkan biskut betul-betul sejuk baru makan dan rasa sendiri kerangupan biskut rangup coklat oat yang pasti makan sekali nak lagi.
No comments:
Post a Comment