BISKUT EMPING RANGGUP
BISKUT EMPING RANGGUP
Sumber: Mami Asmah Laili/ Ella (FRD)
Bahan-bahannya
250gm mentega
270 gm gula kaster
160 Tepung naik sendiri-diayak
200gm oats
120 badam cincang
120 gm emping jagung-diramas kasar-kasar
2 biji telur
1 sudu teh vanilla esen
Cara-caranya:-
1. Pukol, mentega, gula dan esen vanila sehingga kembang dan gebu.
2. Masukkan telur dan pukol lagi sehingga rata.
3. Masukkan kan emping, oats dan badam. digaul lagi.
5. Masukkan tepung sampai habis dan dsihaul sehingga rata.
6. Cetak mengikut selara anda.
7. Bakar disuhu panas 170 dalam 15 hingga 20 minit atau sehingga masak.
sumber: http://ibujurenbiz.blogspot.com/search/label/Aneka%20Biskut%20Raya bnyak respi
No comments:
Post a Comment