Friday, June 18, 2010
biskut selendang rindu
BISKUT SELENDANG RINDU
Resipi ini dikongsi oleh Maklang (FRD), resipi asal dari Saudari Zai. Mengikut kata Maklang biskut ini sedap dan ranggup. Sudilah cuba. Terima kasih Maklang dan Saudari Zai sudi panjangkan resipi ini kepada kita semua.
BISKUT SELENDANG RINDU
Sumber : Zai
Bahan-bahannya
250gm mentega
100 gm gula aising (ayak)
Bahan diatas dipukul sehingga sebati
250gm tepung kentang
100 gm tepung gandum
150gm tepung jagung
Ketiga-tiga tepung diatas diayak
200 gm nestum
Choc.rice & choc. chip } yg ni pepandai tambah sendirik
Cara-caranya
1. Bila mentegah telah dipukul sehingga sebati dan kembang. Masukkan ketiga-tiga tepung yang telah diayak.
2. Kemudian masukkan coklat rice dan coklat cip. Uli rata sehinnga menjadi doh.
3. Terap dengan acuan dan bakar dengan suhu 180’C selama 15-20 minit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment