CHOCOLATE CRACKLES
CHOCOLATE CRACKLES
Sumber: The Big Book of Beautiful Biscuits (FRD)
Bahan-bahannya
4 cawan rice bubbles
1 cawan kelapa kering (dessicated coconut)
1/2 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan gula aising
1 cawan sultanas
250 gram coklat hitam
Cara-caranya
1. Campurkan rice bubbles, kelapa kering, serbuk koko yang telah diayak, gula aising dan sultana didalam mangkuk.
2. Cairkan coklat hitam menggunakna teknik double boil. Campurkan kedalam adunan kering dan gaul rata.
3. Sendukkan adunan kedalam mangkuk keras dan masukkan kedalam peti ais sehingga biskut set.
4. Sedia untuk dihidang.
Nota: Coklat yang telah dicairkan menggunakan teknik double boil, hendaklah disejukkan sedikit. Bila ia telah suam-suam panas baru dituang kedalam adunan. Ini untuk mengelakkan dari rice bubbles tersebut lemau bila terkena panas dari coklat tersebut.
sumber: http://ibujurenbiz.blogspot.com/search/label/Aneka%20Biskut%20Raya
No comments:
Post a Comment